01-08-2019 Super lage rente Energiebespaarlening Drenthe

Met de Drentse Energiebespaarlening kunt u de energiebesparende investeringen in of aan uw nieuwe woning financieren. De lening bedraagt minimaal € 2.500 en max¬imaal € 25.000. De Provincie Drenthe geeft een rentekorting op deze lening van 1,0%. Op 1-8-2019 is de rente voor de looptijd van 7 jaar 0,4%, de rente voor de looptijd van 10 jaar 0,7% en de rente voor de looptijd van 15 jaar 1,1%! Ook kan het maximum te lenen bedrag verhoogt worden naar € 40.000 - € 50.000 als de woning met een zeer energiezuinig pakket naar ener¬gieneutraal wordt gebracht.

Met de lening kunnen diverse energiebesparende maatregelen worden gefinancierd. Het betreft maatre-gelen voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ beglazing, geïsoleerde deuren/panelen, warmte-pomp, zonneboiler, zonnepanelen, WTW’s, gelijkstroomventilator, vraaggestuurde ventilatie, HRe-ketel, HR-ketel. Aan elk van de maatregelen worden specifieke eisen gesteld. Voor zonnepanelen geldt dat hiervoor maximaal 75% van de lening gebruikt mag worden.

Meer informatie over de Energiebespaarlening en het aanvraagformulier voor de lening kunt u vinden op de site www.energiebespaarlening.nl .

Let op: Geld lenen kost geld.« Terug naar het nieuws overzicht
24-09-2019 ZuinigWonen start met geven cursus Westerveldse Energiecoach aan huis

ZuinigWonen start met geven cursuse Westerveldse Energiecoach aan huis. 

In navolging van de Drentse Energiecoaches gaat ZuinigWonen ook 10 vrijwilligers uit de gemeente Westerveld opleiden tot Westerveldse Energiecoach aan huis. Het is een initiatief van energiecoöperatie Westerveld en de gemeente Westerveld.

Het betreft dezelfde cursus als de provinciale cursus.

Lees meer »