01-04-2019 ZuinigWonen start met geven cursus Drentse Energiecoach aan huis

Drentse Energiecoaches aan huis.

Drenthe krijgt vrijwillige energiecoaches om mensen, die nog aan het begin staan van het verduurzamen van hun woning, wegwijs te maken. In groepen van 10 wordt dit jaar 40 vrijwilligers door Anita Speelman van ZuinigWonen opgeleid. De energiecoaches voeren een verkennende energiescan uit bij de bewoners thuis.

De opleiding bestaat uit 5 avonden, waarin zowel onderwerpen over het energieverbruik, de bouwkundige schil, de installatie en het energiegedrag worden doorgenomen. De energiecoaches inventariseren samen met de bewoner(s) aan de hand van een opnamechecklist  de huidige situatie en de energiecoach geeft tips hoe de bewoner(s) het energieverbruik kan verlagen. De bewoner ontvangt van de energiecoach vervolgens het verkennend energiescan rapport, waar alle tips instaan die zijn besproken. Op deze manier krijgen de bewoners een laagdrempelig advies. « Terug naar het nieuws overzicht
24-09-2019 ZuinigWonen start met geven cursus Westerveldse Energiecoach aan huis

ZuinigWonen start met geven cursuse Westerveldse Energiecoach aan huis. 

In navolging van de Drentse Energiecoaches gaat ZuinigWonen ook 10 vrijwilligers uit de gemeente Westerveld opleiden tot Westerveldse Energiecoach aan huis. Het is een initiatief van energiecoöperatie Westerveld en de gemeente Westerveld.

Het betreft dezelfde cursus als de provinciale cursus.

Lees meer »