01-01-2019 Gratis energieadvies kortingsbon gemeente Assen

In 2019 nog steeds gratis energieadvies met kortingsbon van gemeente Assen.

In principe kost u het energieadvies met de kortingsbon van de gemeente  Assen bij ZuinigWonen niets. Alleen wanneer de opname meer tijd kost betaald u iets meer. ZuinigWonen levert de kortingsbon ter waarde van € 250 bij de desbetreffende gemeente in en zij betalen ZuinigWonen die € 250 voor het geven van het energieadvies.

Het energieadvies dat ZuinigWonen geeft is een uitgebreid energieadvies, het zogenaamde Energie Zuinig Wonen advies . ZuinigWonen kijkt welke bouwkundige – en installatietechnische maatregelen in uw woning nog mogelijk zijn om energie te besparen. Dus, ZuinigWonen kijkt naar de constructies van de woning (vloer, gevel, dak en ramen in huis) en de installatie (HR-ketel) in huis. En vervolgens gaat ZuinigWonen de energieprestatie van de woning uitrekenen, zodat het rekenprogramma van elke energiebesparende maatregel de energiebesparing (in euro’s per jaar) kan uitrekenen. Tevens geeft ZuinigWonen een indicatie van de kosten per maatregel en welke subsidies evt. van toepassing zijn.

Het bezoek aan uw woning duurt ca. 3 uur, omdat ZuinigWonen gelijk bij u thuis ook de berekening doet. Omdat ZuinigWonen de berekening bij u thuis doet kan ZuinigWonen u ook gelijk de resultaten laten zien en samen met u bespreken. ZuinigWonen hoeft dus later niet terug te komen om de resultaten met u te bespreken. ZuinigWonen doet dit tegelijk in één bezoek. Vervolgens krijgt u van ZuinigWonen binnen een week een uitgebreid rapport, waarin alles nog een keer weer staat wat er is besproken.

Wilt u een gratis energieadvies van ZuinigWonen dat kunt u zich via het contactformulier aanmelden door Energie Zuinig Wonen advies aan te vinken. « Terug naar het nieuws overzicht
24-09-2019 ZuinigWonen start met geven cursus Westerveldse Energiecoach aan huis

ZuinigWonen start met geven cursuse Westerveldse Energiecoach aan huis. 

In navolging van de Drentse Energiecoaches gaat ZuinigWonen ook 10 vrijwilligers uit de gemeente Westerveld opleiden tot Westerveldse Energiecoach aan huis. Het is een initiatief van energiecoöperatie Westerveld en de gemeente Westerveld.

Het betreft dezelfde cursus als de provinciale cursus.

Lees meer »