04-01-2016 Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Per 4 januari 2016 biedt het ministerie van Economie met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) de mogelijkheid om een subsidie te krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De hoogte van de subsidie is voor zonneboilers gemiddeld € 650 en voor warmtepompen tot € 1.500 afhankelijk van het type warmtepomp.

Hiermee wil de overheid de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en de CO2-concentratie worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

Vanaf het moment dat u een koopovereenkomst bent aangegaan voor het apparaat dient u binnen 3 maanden de subsidie aan te vragen. Dit betekent dat het apparaat bij aanvraag van de subsidie al is betaald, geïnstalleerd en in gebruik genomen. Het betaalbewijs dient als bewijs bij de digitale subsidieaanvraag. 

Op de site van www.rvo.nl/subsidies-regelingen/isde kunt u hierover meer informatie vinden.

 « Terug naar het nieuws overzicht
24-09-2019 ZuinigWonen start met geven cursus Westerveldse Energiecoach aan huis

ZuinigWonen start met geven cursuse Westerveldse Energiecoach aan huis. 

In navolging van de Drentse Energiecoaches gaat ZuinigWonen ook 10 vrijwilligers uit de gemeente Westerveld opleiden tot Westerveldse Energiecoach aan huis. Het is een initiatief van energiecoöperatie Westerveld en de gemeente Westerveld.

Het betreft dezelfde cursus als de provinciale cursus.

Lees meer »