04-01-2016 Investeringssubsidie duur-zame energie (ISDE)

Per 4 januari 2016 biedt het ministerie van Economie met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) de mogelijkheid om een subsidie te krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De hoogte van de subsidie is voor zonneboilers gemiddeld € 650 en voor warmtepompen tot € 1.500 afhankelijk van het type warmtepomp.

Hiermee wil de overheid de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en de CO2-concentratie worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

Vanaf het moment dat u een koopovereenkomst bent aangegaan voor het apparaat dient u binnen 3 maanden de subsidie aan te vragen. Dit betekent dat het apparaat bij aanvraag van de subsidie al is betaald, geïnstalleerd en in gebruik genomen. Het betaalbewijs dient als bewijs bij de digitale subsidieaanvraag.

Op de site van www.rvo.nl/subsidies-regelingen/isde kunt u hierover meer informatie vinden.« Terug naar het nieuws overzicht
01-10-2017 workshop Energie Neutraal Wonen in Drenthe

NIEUWS!! NIEUWS!! NIEUWS!!

ZuinigWonen start met het geven van de workshop ‘Energie Neutraal Wonen in Drenthe’. Anita Speelman, energieadviseur van ZuinigWonen uit Aalden, woont zelf sinds 2 jaar energieneutraal in hun nieuwe woning en wil graag woningeigenaren inspireren en stimuleren om de route naar energieneutraal wonen te gaan volgen. Dit kunnen woningeigenaren zijn van bestaande woningen of woningeigenaren, die van plan zijn om een nieuwe woning te gaan bouwen. Lees meer »