01-01-2017 Drentse Energiebespaarlening

Met de Drentse Energiebespaarlening kunt u de energiebesparende investeringen in of aan uw nieuwe woning financieren. De lening bedraagt minimaal € 2.500 en max¬imaal € 25.000. De Provincie Drenthe geeft een rentekorting op deze lening van 1,2-1,4%. Op 1-1-2017 is de rente voor de looptijd van 7 jaar 1,0%, de rente voor de looptijd van 10 jaar 1,1% en de rente voor de looptijd van 15 jaar 1,5%! Ook kan het maximum te lenen bedrag verhoogt worden naar € 40.000 - € 50.000 als de woning met een zeer energiezuinig pakket naar ener¬gieneutraal wordt gebracht.

Met de lening kunnen diverse energiebesparende maatregelen worden gefinan¬cierd. Het betreft maatre-gelen voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ beglazing, geïsoleerde deuren/panelen, warmte-pomp, zonneboiler, zonnepanelen, WTW’s, gelijkstroomventilator, vraaggestuurde ventilatie, HRe-ketel, HR-ketel. Aan elk van de maatregelen worden specifieke eisen gesteld. Voor zonnepanelen geldt dat hiervoor maximaal 75% van de lening gebruikt mag worden.

Meer informatie over de Energiebespaarlening en het aanvraagformulier voor de lening kunt u vinden op de site www.energiebespaarlening.nl .

Let op: Geld lenen kost geld.« Terug naar het nieuws overzicht
01-10-2017 workshop Energie Neutraal Wonen in Drenthe

NIEUWS!! NIEUWS!! NIEUWS!!

ZuinigWonen start met het geven van de workshop ‘Energie Neutraal Wonen in Drenthe’. Anita Speelman, energieadviseur van ZuinigWonen uit Aalden, woont zelf sinds 2 jaar energieneutraal in hun nieuwe woning en wil graag woningeigenaren inspireren en stimuleren om de route naar energieneutraal wonen te gaan volgen. Dit kunnen woningeigenaren zijn van bestaande woningen of woningeigenaren, die van plan zijn om een nieuwe woning te gaan bouwen. Lees meer »